LA REPÚBLICA RIDÍCULA I MENTIDERA (català/castellano)

Independència? Sí, però no. Bé, potser més tard. Ja veurem. Això és més o menys el que hem vist avui a la compareixença del senyor Puigdemont al Parlament de Catalunya on, en teoria, havia de declarar la independència de Catalunya. Bé, se suposa que ho ha fet i, automàticament, l’ha suspès; una cosa molt rara. Com deia una coneguda meva, el president «se ha liado». El desconcert és total entre els mateixos separatistes que, en sentir les paraules de Puigdemont, han començat a marxar de l’Arc del Triomf de Barcelona, on estaven concentrats. Cares de decepció, llàgrimes, incredulitat, gent que se sentia enganyada.

El discurs de Carles Puigdemont, com no podia ser d’una altra manera, ha estat carregat dels tòpics nacionalistes:

 

ESPANYA ENS PEGA

«És la primera vegada en la història de les democràcies europees que una jornada electoral [es refereix al butifarréndum de l’1-O)] es desenvolupa enmig de violents atacs policials contra els votants que fan cua per dipositar la papereta… La policia i la Guàrdia Civil van colpejar persones indefenses i van obligar els serveis d’emergències a atendre més de 800 persones…  L’objectiu era provocar el pànic generalitzat i que la gent… es quedés a casa i renunciés al seu dret de vot».

Bé, primer de tot: De «violents atacs policials», res de res. La Policia Nacional i la Guardia Civil van actuar en qualitat de policia judicial, és a dir, obeint l’ordre d’un jutjat, en aquest cas del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El que ens hauríem de preguntar, doncs, és què fotia tota aquella gent mirant d’impedir el compliment de la llei. La responsabilitat última de tot això és de l’ANC i d’Òmnium Cultural, autèntics culpables de l’agitació al carrer, i els Mossos d’Esquadra, que han traït el seu compromís de defensar la legalitat. Els agents d’ambdós cossos implicats en les operacions de l’1-O van suportar tota mena d’insults, escopinades, llançament d’objectes, amenaces… Aquest és el tarannà del procés dels somriures?  La xifra de “ferits” que van provocar les càrregues, segons la Generalitat, és superior a 800. Ni ells s’ho creuen! Per ordre de la Conselleria de Salut, van comptar com a ferides a totes les persones ateses, ja sigui per un cop de porra o una crisi d’ansietat de gent que va veure les càrregues… per TV!! S’ha de tenir poca vergonya. La realitat és que només 4 persones van necessitar ingrés hospitalari, dos ferits lleus i dos greus. És una llàstima, i tant que sí, però tanta brutalitat han provocat només 4 ferits? En fi.

Doña Capsulitis
Doña Capsulitis

Capítol a part mereixen les mentides i manipulacions per desacreditar la imatge internacional d’Espanya, com per exemple el cas de la senyora (o senyoreta) Marta Torrecilla, que denuncià el trencament «expressament» dels dits de la mà i que li van tocar les tetes, per acabar reconeixent que només tenia una trista capsulitis en un dit. Un miracle! Així ho explicava la Torrecilla a una amiga en un missatge d’audio que li va enviar:

«Con la ropa levantada me han tocado las tetas mientras reían. Y me han pegado. Explícalo Laura, explica lo que están haciendo. Por favor, que se enteren todos. Y me han roto los dedos de la mano uno por uno expresamente. Esto es mucha maldad, mucha maldad, mucha…».

Maldat la teva, Doña Capsulitis, la teva.

En segon lloc, l’1 d’Octubre va haver-hi referèndum, seria absurd negar-ho com fan el Rajoy y la Santamaría, però de jornada electoral, res de res; si més no, no el que entenem normalment per jornada electoral. En un procés electoral normal hi ha un cens formal i legal, no universal i tret de ves a saber on, hi ha taules constituïdes com cal, no n’hi ha urnes de contraban, no es violen les lleis per convocar-les… En un referèndum com cal les institucions públiques romanen neutrals, els mitjans no estan comprats amb subvencions i, sobretot, no tracten una de les parts amb insults o menyspreus, com fan TV3% o Catalunya Ràdio, entre d’altres mitjans del Règim. Això va ser una mena d’akelarre separatista on pràcticament només van votar els nacionalistes. En castellà ho explicaria molt bé un refrany: «Juan Palomo, yo me lo guiso, yo me lo como».

 

ESPANYA ENS ROBA

Que no falti. Tot un clàssic. En relació a la fuga d’empreses de Catalunya, Puigdemont ha dit això:

«El que té efectes reals sobre la nostra economia són els 16.000 milions d’euros catalans que són obligats a canviar de seu social cada any».

Dels diners que els Pujol «canvien de seu social» no ha dit ni una paraula. Ah, no, que no tenen ni cinc!

 

DRET A DECIDIR. INDEPENDÈNCIA L’OREAL, PORQUE YO LO VALGO.

«Senyores i senyors, amb els resultats del referèndum de l’1 d’octubre passat Catalunya s’ha guanyat el dret a ser un Estat independent».

No, miri. Ni Catalunya és una colònia (i per tant no té dret a l’autodeterminació) ni ha estat envaïda per Espanya, sinó que és part d’Espanya mitjançant un procés històric natural. En cap cas un referèndum sense cap mena de garantia atorga dret a la secessió. Perquè seria això, secessió, en cap cas independència (legítima per a les colònies). Aquest és un dels avantatges de ser nacionalista, l’auto atribució de drets imaginaris.

 

VICTIMISME. ESPANYA ENS PERSEGUEIX

«La darrera onada repressiva contra les institucions catalanes ha implicat la detenció i trasllat a dependències policials de 16 càrrecs i servidors públics del Govern de Catalunya, que van haver de declarar emmanillats».

Ja sabem tots que el victimisme és un dels puntals del discurs nacionalista. En la seva construcció d’un enemic exterior que els aporti reafirmació a sí mateixos, necessiten fer veure que els pobres estan oprimits. Per això se’ls hi en fot que el seu relat sigui real o no, és tot propaganda. Si la Guardia Civil va detenir 16 persones en relació a l’organització del butifarrèndum va ser per ordre d’un jutge, no pas per capritx ni per motius polítics. Els arrestats sabien que feien una il·legalitat i, per tant, corrien aquest risc i s’haurien d’estalviar aquest espectacle ploraner. «No som uns delinqüents ni uns colpistes», va dir el Puigdemont. Doncs sí, i tant que ho són!!

I què dir de la menció que va fer al senyor Mas o a la Irene Rigau. Escoltin, si no haguessin fet el que els hi ha donat la gana, si no haguessin desobeït als tribunals, no haurien de pagar ni un duro. Ara a pagar, com tothom!

 

I ENCARA MÉS VICTIMISME. LA CULPA ÉS SEMPRE D’UN ALTRE!

«Cal reconèixer, i denunciar, que l’actuació de l’Estat ha aconseguit introduir tensió i inquietud en la societat catalana… Sóc molt conscient que hi ha molta gent preocupada, angoixada, fins i tot espantada pel que està passant i pel que pot passar».

No serà un servidor qui defensi el govern de Mariano Rajoy i el PP però tampoc no li vindria malament una mica d’autocrítica al govern de la Generalitat. Tota aquesta agitació del carrer, atacs a seus, amenaces, intimidacions i, sobretot, tot aquest ambient de tensió no hauria estat possible sense l’ANC, Òmnium Cultural i les CUP. I fins i tot podríem afegir Catalunya Ràdio i TV3%, els mitjans oficials del Règim. Però clar, els nacionalistes mai no són responsables de res: la culpa sempre és d’un altre!

 

VOLEM VOTAR

«No somos unos delincuentes, ni unos locos, ni unos golpistas, ni unos abducidos: somos gente normal que pide poder votar y que ha estado dispuesta a todo el diálogo que fuera necesario para realizarlo de manera acordada».

Aquesta és de traca. S’ha de reconèixer que els separatistes són uns mestres en qüestions de comunicació i utilitzen el llenguatge a un nivell que el govern d’Espanya ni s’acosta. Ara, és una fal·làcia. En els últims anys a Catalunya hi ha hagut eleccions el 2010, el 2012 i el 2015, fins i tot més del que en teoria tocava. Tampoc no estaria malament recordar que al senyor Puigdemont no el va votar ningú ja que no era el candidat del seu partit. El van col·locar allà per deixar contents a les CUP.

Votar es pot. El que no es pot es convocar un referèndum il·legal que pretén dinamitar Espanya. Lògic! I què pensàveu, que ningú no faria res? Que l’Estat, com dieu vosaltres, no es defensaria? Una estafa democràtica, això ha estat l’1-O per molt que el vulgueu perfumar de democràcia. El separatisme té un concepte peculiar de la democràcia: Consisteix a fer el que els hi dona la gana i acusar de totalitaris als que els porten la contrària.

I respecte si els separatistes són o no colpistes hem de dir amb rotunditat que sí. Clar que ho són! Això que veiem no és ni més ni menys que un cop d’Estat postmodern, edulcorat (sense violència explícita), disfressat amb paraules boniques (democràcia, llibertat) que pretén carregar-se la nació més antiga d’Europa violentant les regles del joc. Un cop d’Estat classista i supremacista recolzat per l’esquerra del capital, les CUP, que fa la feina bruta al carrer a la burgesia catalana, un cop que ens porta de cap a una república bananera totalitària. Una revolució pija d’egoistes i egòlatres.

 

SOM COLLONUTS

«No tenemos nada contra España y los españoles».

No, home, no, ningú no ho diria perquè sou bona gent. Espanya ens roba, Espanya ens pega, Espanya no ens deixa votar, els que voten PP o C’s no són el poble de Catalunya, el andaluz es un hombre destruido… Si el nacionalisme és tot amor, Carles!

 

I AL FINAL, EL RIDÍCUL

Recordem què va dir l’expresident de la Generalitat, Josep Tarradellas:

«En política es pot fer de tot menys el ridícul».

Vet aquí la declaració o no d’independència de Catalunya pel Poc Honorable Carles Puigdemont:

«Assumeixo… el mandat que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república. I amb la mateixa solemnitat, el Govern i jo mateix proposem que el Parlament suspengui els efectes de la declaració d’independència per tal que en les properes setmanes emprenguem un diàleg sense el qual no és possible arribar a una solució acordada».

Sincerament, alguns pensàvem que el senyor Puigdemont tindria un parell de collons i declararia la secessió de Catalunya d’una manera clara, sense mitges tintes, i que després ja veuria les conseqüències que li reportava. Però no. Les imatges dels separatistes abatuts i plorant a l’Arc del Triomf parlen per sí mateixes. Assumeix el mandat? Però quina declaració d’independència és aquesta? La declaro però no la declaro i, per si de cas, demano la suspensió. De veritat? I per això tanta solemnitat? Ridícul, això és ridícul i vergonyós. I tot per després, d’amagatotis, signar un document que sí declara la secessió!! Però quina mena de broma és aquesta? Així comença la república catalana? Déu ens guardi!


 

CASTELLANO

LA REPÚBLICA RIDÍCULA Y MENTIROSA

¿Independencia? Sí, pero no. Bien, quizás más tarde. Ya veremos. Esto es más o menos lo que hemos visto hoy en la comparecencia del señor Puigdemont en el Parlamento de Cataluña donde, en teoría, tenía que declarar la independencia de Cataluña. Bien, se supone que lo ha hecho y, automáticamente, la ha suspendido; una cosa muy rara. Cómo decía una conocida mía, el presidente «se ha liado». El desconcierto es total entre los mismos separatistas que, al sentir las palabras de Puigdemont, han empezado a marchar del Arco del Triunfo de Barcelona, donde estaban concentrados. Caras de decepción, lágrimas, incredulidad, gente que se sentía engañada.

El discurso de Carles Puigdemont, como no podía ser de otro modo, ha estado cargado de  tópicos nacionalistas:

ESPAÑA NOS PEGA

«Es la primera vez en la historia de las democracias europeas que una jornada electoral [se refiere al butifarréndum del 1-O)] se desarrolla en medio de violentos ataques policiales contra los votantes que hacen cola para depositar la papeleta… La policía y la Guardia Civil golpearon a personas indefensas y obligaron a los servicios de emergencias a atender a más de 800 personas…  El objetivo era provocar el pánico generalizado y que la gente… se quedara en casa y renunciara a su derecho de voto».

Bien, antes que nada: De «violentos ataques policiales», nada de nada. La Policía Nacional y la Guardia Civil actuaron en calidad de policía judicial, es decir, obedeciendo la orden de un juzgado, en este caso del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña. Lo que nos tendríamos que preguntar, pues, es que hacía toda aquella gente tratando de impedir el cumplimiento de la ley. La responsabilidad última de todo esto es de la ANC y de Òmnium Cultural, auténticos culpables de la agitación en la calle, y los Mossos d’Esquadra, que han traicionado su compromiso de defender la legalidad. Los agentes de ambos cuerpos implicados en las operaciones del 1-O soportaron todo tipo de insultos, escupitajos, lanzamiento de objetos, amenazas… ¿Este es el talante del proceso de las sonrisas?  La cifra de “heridos” que provocaron las cargas, según la Generalitat, es superior a 800. ¡Ni ellos se lo creen! Por orden de la Consejería de Salud, contaron como heridas a todas las personas atendidas, ya sea por un porrazo o una crisis de ansiedad de gente que vio las cargas… ¡por TV!! Hay que tener poca vergüenza. La realidad es que sólo 4 personas necesitaron ingreso hospitalario, dos heridos leves y dos graves. Es una lástima, y tanto que sí, ¿pero tanta brutalidad ha provocado sólo 4 heridos? En fin.

Doña Capsulitis
Doña Capsulitis con los dedos rotos que no estaban rotos. Vergonzoso y ridículo.

Capítulo aparte merecen las mentiras y manipulaciones para desacreditar la imagen internacional de España, como por ejemplo el caso de la señora (o señorita) Marta Torrecilla, que denunció la rotura «expresamente» de los dedos de la mano y que le tocaron las tetas, para acabar reconociendo que sólo tenía una triste capsulitis en un dedo. ¡Un milagro! Así lo explicaba la Torrecilla a una amiga en un mensaje de audio que le envió:

«Con la ropa levantada me han tocado las tetas mientras reían. Y me han pegado. Explícalo Laura, explica lo que están haciendo. Por favor, que se enteren todos. Y me han roto los dedos de la mano uno tras otro expresamente. Esto es mucha maldad, mucha maldad, mucha…».

Maldad la tuya, Doña Capsulitis, la tuya.

 

En segundo lugar, el 1 de octubre hubo referéndum, sería absurdo negarlo como hacen Rajoy y la Santamaría, pero de jornada electoral, nada de nada; cuando menos, no lo que entendemos normalmente por jornada electoral. En un proceso electoral normal hay un censo formal y legal, no universal y sacado de a saber dónde, hay mesas constituidas como es debido, no hay urnas de contrabando, no se violan las leyes para convocarlas… En un referéndum como es debido las instituciones públicas permanecen neutrales, los medios no están comprados con subvenciones y, sobre todo, no trata a una de las partes con insultos o desprecios, como hacen Tv3% o Catalunya Radio, entre otros medios del Régimen. Esto fue un tipo de akelarre separatista donde prácticamente sólo votaron los nacionalistas. En castellano lo explicaría muy bien un refrán: «Juan Palomo, yo me lo guiso, yo me lo como».

ESPAÑA NOS ROBA

Que no falte. Todo un clásico. Sobre la fuga de empresas de Cataluña, Puigdemont ha dicho esto:

«Lo que tiene efectos reales sobre nuestra economía son los 16.000 millones de euros catalanes que son obligados a cambiar de sede social cada año».

Del dinero que los Pujol «cambian de sede social» no ha dicho ni una palabra. Ah, no, ¡que no tienen ni cinco!

 

DERECHO A DECIDIR. INDEPENDENCIA L’OREAL, PORQUE YO LO VALGO.

«Señoras y señores, con los resultados del referéndum del 1 de octubre pasado Cataluña se ha ganado el derecho a ser un estado independiente».

No, mire. Ni Cataluña es una colonia (y por lo tanto no tiene derecho a la autodeterminación) ni ha sido invadida por España, sino que es parte de España mediante un proceso histórico natural. En ningún caso un referéndum sin ningún tipo de garantía otorga derecho a la secesión. Porque sería esto, secesión, en ningún caso independencia (legítima para las colonias). Esta es una de las ventajas de ser nacionalista, la auto atribución de derechos imaginarios.

VICTIMISMO. ESPAÑA NOS PERSIGUE

«La última oleada represiva contra las instituciones catalanas ha supuesto la detención y traslado a dependencias policiales de 16 cargos y servidores públicos del Gobierno de Cataluña, que tuvieron que declarar esposados».

Ya sabemos todos que el victimismo es uno de los puntales del discurso nacionalista. En su construcción de un enemigo exterior que les aporte reafirmación a sí mismos, necesitan hacer ver que los pobres están oprimidos. Por eso les da igual que su relato sea real o no, es todo propaganda. Si la Guardia Civil detuvo 16 personas por la organización del butifarrèndum fue por orden de un juez, no por capricho ni por motivos políticos. Los arrestados sabían que cometían una ilegalidad y, por lo tanto, corrían este riesgo y se tendrían que ahorrar este espectáculo llorica. «No somos unos delincuentes ni unos golpistas», dijo el Puigdemont. Pues sí, ¡y tanto que lo son!!

Y qué decir de la mención que hizo al señor Mas o a Irene Rigau. Escuchen, si no hubieran hecho lo que se les ha dado la gana, si no hubieran desobedecido a los tribunales, no tendrían que pagar ni un duro. Ahora a pagar, ¡como todo el mundo!

Y TODAVÍA MÁS VICTIMISMO. ¡LA CULPA ES SIEMPRE DE OTRO!

«Hay que reconocer, y denunciar, que la actuación del Estado ha conseguido introducir tensión e inquietud en la sociedad catalana… Soy muy consciente que hay mucha gente preocupada, angustiada, incluso asustada por lo que está pasando y por lo que puede pasar».

No será un servidor quien defienda el gobierno de Mariano Rajoy y el PP pero tampoco le vendría mal un poco de autocrítica al gobierno de la Generalitat. Toda esta agitación de la calle, ataques a sedes, amenazas, intimidaciones y, sobre todo, todo este ambiente de tensión no habría sido posible sin la ANC, Òmnium Cultural y las CUP. E incluso podríamos añadir Catalunya Radio y TV3%, los medios oficiales del Régimen. Pero claro, los nacionalistas nunca son responsables de nada: ¡la culpa siempre es de otro!

QUEREMOS VOTAR

«No somos unos delincuentes, ni unos locos, ni unos golpistas, ni unos abducidos: somos gente normal que pide poder votar y que ha estado dispuesta a todo el diálogo que fuera necesario para realizarlo de manera acordada».

Esta es de traca. Se tiene que reconocer que los separatistas son unos maestros en cuestiones de comunicación y utilizan el lenguaje a un nivel que el gobierno de España ni se acerca. Ahora, es una falacia. En los últimos años en Cataluña ha habido elecciones el 2010, el 2012 y el 2015, incluso más de lo que en teoría tocaba. Tampoco estaría mal recordar que al señor Puigdemont no lo votó nadie puesto que no era el candidato de su partido. Lo colocaron ahí para dejar contentos a las CUP.

Votar se puede. Lo que no se puede se convocar un referéndum ilegal que pretende dinamitar España. ¡Lógico! ¿Y qué pensabais, que nadie haría nada? ¿Que el Estado, como decís vosotros, no se defendería? Una estafa democrática, esto ha sido el 1-O por mucho que lo queráis perfumar de democracia. El separatismo tiene un concepto peculiar de la democracia: Consiste en hacer el que se les dé la gana y acusar de totalitarios a los que les lleven la contraria.

Y respecto a si los separatistas son o no golpistas tenemos que decir con rotundidad que sí. ¡Claro que lo son! Esto que vemos no es nada más y nada menos que un golpe de estado posmoderno, edulcorado (sin violencia explícita), disfrazado con palabras bonitas (democracia, libertad) que pretende cargarse la nación más antigua de Europa violentando las reglas del juego. Un golpe de estado clasista y supremacista apoyado por la izquierda del capital, las CUP, que hace el trabajo sucio a la calle a la burguesía catalana, un golpe que nos lleva hacia una república bananera totalitaria. Una revolución pija de egoístas y ególatras.

SOMOS COJONUDOS

«No tenemos nada contra España y los españoles».

No, hombre, no, nadie lo diría porque sois buena gente. España nos roba, España nos pega, España no nos deja votar, los que votan PP o C’s no son el pueblo de Cataluña, el andaluz es un hombre destruido… ¡Si el nacionalismo es todo amor, Carles!

 Y AL FINAL, EL RIDÍCULO

Recordamos qué dijo el ex presidente de la Generalitat, Josep Tarradellas:

«En política se puede hacer de todo menos el ridículo».

He aquí la declaración o no de independencia de Cataluña por el Poco Honorable Carles Puigdemont:

«Asumo… el mandato de que Cataluña sea un estado independiente en forma de república. Y con la misma solemnidad, el Gobierno y yo mismo proponemos que el Parlamento suspenda los efectos de la declaración de independencia para que en las próximas semanas emprendamos un diálogo sin el cual no es posible llegar a una solución acordada».

Sinceramente, algunos pensábamos que el señor Puigdemont tendría un par de cojones y declararía la secesión de Cataluña de una manera clara, sin medias tintas, y que después ya vería las consecuencias que le reportaba. Pero no. Las imágenes de los separatistas abatidos y llorando al Arco del Triunfo hablan por sí mismas. ¿Asume el mandato? ¿Pero qué declaración de independencia es esta? La declaro pero no la declaro y, por si acaso, pido la suspensión. ¿De verdad? ¿Y por eso tanta solemnidad? Ridículo, esto es ridículo y vergonzoso. Y todo para después, a hurtadillas, ¡firmar un documento que sí declara la secesión! ¿Pero qué tipo en broma es esta? ¿Así empieza la república catalana? ¡Dios nos guarde!

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s